logo
loder_img

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

Airco Service

Een goede airco is niet alleen erg handig in de warme zomermaanden. Ook in de wintermaanden kan een airco in de auto zeer praktisch zijn. Het werkt namelijk perfect tegen beslagen ruiten. U hoeft niet meer lang te wachten, voordat u kunt gaan rijden. Echter, vergeten veel mensen dat regelmatig onderhoud aan de airco nodig is om slijtage te voorkomen.

Het airco systeem van uw auto heeft periodiek onderhoud nodig. Uw airconditioning verliest namelijk jaarlijks een gedeelte van het koudemiddel. Dat is heel normaal. Echter, wanneer de airco van uw auto na verloop van tijd beschikt over te weinig koudemiddel, kan er slijtage gaan ontstaan. Dergelijke reparaties zijn kostbaar. Daarnaast veroorzaakt een matig of slecht werkende airco een hoger brandstofverbruik. Tenslotte is regelmatig airco onderhoud ook wel zo fris voor uw auto. Door de airco te reinigen voorkomt u namelijk ook de aangroei van bacteriën. Merkt u bijvoorbeeld dat de airco niet meer goed werkt, omdat er bijvoorbeeld minder koude lucht uit het ventilatierooster komt of ruikt u vooral een muffe lucht zodra u de airco aanzet? Dan is de kans groot dat u de airco van de auto moet laten maken. Als airco specialist adviseren we daarom om jaarlijks een airco-check uit te laten voeren, om groot onderhoud aan de airco te voorkomen.

Bij onze airco service worden de volgende zaken gecontroleerd en uitgevoerd:
- Recyclen van het koudemiddel en de airco weer afvullen met koudemiddel volgens fabrieksspecificaties.
- Controle op het functioneren van de airco, of eventuele lekkage
- Preventief toevoegen van fluor lek-detectie vloeistof
- Controle van de interieurfilter


Tips om de airco in goede staat te houden
Naast een jaarlijkse airco service is het ook verstandig om zelf zuinig om te gaan met de airco. We hebben hiervoor 3 tips voor u :
1) Zet de airco 5 minuten eerder uit, voordat u de bestemming bereikt. U geeft het koudemiddel dan de kans om op tijd op te drogen, zodat er geen nare luchtjes ontstaan en aangroei van bacteriën voorkomen worden.
2) Gebruik de airco niet alleen in de zomer, maar juist ook in de winter. De airco staat dan niet een lange tijd stil, waardoor u het systeem in goede conditie houdt.
3) Zet in de warme zomermaanden niet direct de airco aan, maar laat de warmte eerst naar buiten gaan, door eerst even de ramen open te zetten. Is het merendeel van de warmte vervlogen? Zet dan pas de airco aan.

Wilt u graag een afspraak maken voor een airco service of heeft u het vermoeden dat uw airco niet meer goed funcitoneert ? Neem dan contact met ons op.

Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u een vraag over ons aanbod, bedrijf of onze diensten? Geen enkel probleem. Aarzel dan niet om contact op te nemen. Wij staan voor u klaar. 

Afspraak maken?

Dankzij vakkundige mensen en moderne apparatuur is uw auto in veilige handen. Heeft u vragen of wilt u een afspraakverzoek plannen? Neem contact met ons op.

Content Image 2

phone.svg 0485 321 502

message.svg info@hendriksbeers.nl

loaction.svg Dommelsvoort 2, 5437 AD BEERS


Openingstijden

Showroom

ma t/m vr 09.00- 18.00
za 10.00 - 15.00

Werkplaats

ma t/m vr 08.30 - 17.30
za gesloten

Whatsapp ons
Morgen Internet - Zorgeloos website